Bi-kongen fra Hjallerup

Jakob indhenter honning fra sine bistader to gange årligt. Honningen holdes adskilt for at lave nogle unikke produkter, hvorved forbrugerne har mulighed for at kunne se, smage og dufte forskellen.

  • Han slynger honning sidst i juni måned, hvorfra den lyse honning kommer (forårshonning). Denne honning er oftest meget mild i smagen. Her har bierne trukket på mælkebøtter, frugttræer og raps.
  • Han slynger honning igen først i august måned, hvorfra den lidt mørkere honning kommer (efterårshonning). Denne honning er mere kraftig i smagen. Her har bierne trukket på de vilde blomster og buske.

Når honningen er slynget bliver den siet og hældt i spande. Her skal den tilses dagligt, til tider røres igennem og efter nogle dage/uger er den klar til at blive tappet. Kunsten her er, at tappe honningen når den har rette konsistens.

Noget af honningen sælges som flydende honning, hvilket er et rigtigt godt produkt til diverse dressinger, til friske jordbær samt i varm the.

Viser alle 2 resultater