Frilandslivet

Vores dyr har mulighed for at vælge, om de vil være inde eller ude. Om natten sover de trygt og varmt i deres hytter, og om dagen går de ude på marken og græsser, eller grisene roder i jorden. På den måde føler vi, at vi har den største respekt for dyrvelfærden.

Jeg lægger vægt på, at grisene får lov til at udvikle sine sanser og bruge de muskler og den fysik, de er skabt til fra naturens side, og dermed skal de kunne søge føde på og i jorden.

Vi fodre med en del grovfoder: vores kalve får wraphø, og vores grise får bygært helsæd. Derudover får de supplerings foder uden GMO splejsning, og vores foderblandinger indeholder raps protein og solsikke protein i stedet for soja.

Vores produktion er friland, hvor søerne farer på friland, bliver løbet på friland, går drægtige på friland og ikke mindst går alle vores smågrise og slagtesvin også på friland. Jeg mener, at en ægte frilandsgris skal have lov at rode i jorden. Det er det de er skabt til fra naturens side, og vi kan se at de stortrives, når de får denne mulighed.

Slagtning af vores dyr foregår på Sæbys Gårdslageri som ligger ½ times kørsel fra os. Det er meget vigtigt for os, at slagtning foregår på dyrenes præmisser. Vores faste vognmand har mere end 20 års erfaring med transport af dyr og har det helt rigtige tag på dyrene, så alt foregår uden stress. Ligeledes har vi valgt at samarbejde med Tårs slagteri, fordi de kender vigtigheden af en rolig slagtning. Vores dyr er ikke halal slagtet.