Frilandslivet

Vores grise har mulighed for at vælge om de vil være inde eller ude året rundt. De har hytter at sove i og marker hvor der altid er noget i jorden at rode efter. Om vinteren kan de sagtens holde varmen i hytterne, der bliver strøget godt med halm og de har god plads til at være der alle sammen.

De græsser på marken og fodres ude på markerne året rundt med en blanding af spildbrød, roer, fuldfoder og bygært helsæd.

Vi har selv søer der får smågrise i deres hytter. De går sammen i 3 mdr inden de bliver fravænnet. Vi kastrerer selv når hangrisene er når de er 4-9 dage og de bliver lokalbedøvet først.

Vi køber i perioder smågrise fra økologisk eller frilandsproducenter for at sikre at vi har grise nok.

Det er vigtigt for os at de alle bruger deres muskler og at de har mulighed for at udnytte deres naturlige adfærd som meget som muligt. De bruger meget af deres tid på at rode i jorden ude på markerne og det betyder også at de ikke slåes eller keder sig og derved får skader/sår.

Derfor er de meget sjældent syge og vi bruger ikke antibiotika til vores grise medmindre det er strengt nødvendigt.

Vi kører selv vores grise til slagtning på et nærliggende gårdslagteri ca 25 min kørsel. De bliver aflivet med boltpistol, hvilket er meget hurtigt og smertefrit.

Vi får slagtet hver uge så vi kan garantere at du får friskt frilandskød!

 

Vores kalve er en blanding af sortbroget/rødbroget, charolais og blåhvid.

Vores kalve græsser på markerne og engene omkring os i sommerhalvåret. Om vinteren går de i vores store stald og får hjemmedyrket wraphø og roer og derudover en lille mængde supplerings foder uden GMO- splejsning. Vores foderblandinger indeholder raps protein og solsikke protein i stedet for soja.

Vi bruger ikke bovaer i foderet.

Vores kalve bliver slagtet når de er 24-28 mdr så de har en langsom vækst.

De bliver slagtet i Ålborg ca 30 min kørsel herfra

 

Vi har flere gange om året kyllinger på marken. Vi køber dem daggamle og har dem inde under varmelamper indtil de har fået fjer. Så kommer de ud på vores pilemark, hvor de går og spiser græs og får fuldfoder. De bliver slagtet når de er 80-90 dage på Vendsyssel fjerkræslagteri.

Vi har mulardænder der bliver slagtet omkring efterårsferien. De starter også med at være inde i et lille stykke tid, indtil de er stærke nok til at komme ud og bo. De fodres medfuldfoder og alt det de kan finde på marken de bliver 100-110 dage gamle. Det sikrer dig en and der har bevæget sig og har en rigtig god kødstruktur og smag.

Vores dyr er ikke halal slagtet.