Frilandslivet

Vores dyr har mulighed for at vælge om de vil være inde eller ude. Om natten sover de trygt og varmt i deres hytter og om dagen går de ude på marken og græsser eller grisene roder i jorden. På den måde føler vi at vi har den største respekt for dyrvelfærden.

Jeg lægger vægt på er at grisene får lov til at udvikle sine sanser og bruge de muskler og den fysik de er skabt til fra naturens side og dermed skal de kunne søge føde på og i jorden.

Vi fodre fortrinsvis med foder uden GMO splejsning, vores foderblandinger indeholder raps protein og solsikke protein i stedet for soja.

Vores produktion er friland og vi køber smågrise fra en frilandsproducent hvor søerne farer på friland. Jeg henter grisene når de vejer mellem 7-25 kg også lever de på vores markeder de næste 5-6 måneder indtil de skal slagtes.

Slagtning af vores dyr foregår på Tårs slagtehus som ligger ½ times kørsel fra os. Det er meget vigtigt for os at slagtning foregår på dyrenes præmisser. Vores faste vognmand har mere end 20 års erfaring med transport af dyr og har det helt rigtige tag på dyrene så alt foregår uden stress. Ligeledes har vi valgt at samarbejde med Tårs slagteri fordi de kender vigtigheden af en rolig slagtning. Vores dyr er ikke halal slagtet.