Tørret frilandsskinke med tomat og frisk salat

Tørret frilandsskinke med tomat og frisk salat

6 skiver tørret Rosenbeck skinke

10 små stilktomater

1 pastinak

En stor håndfuld salat efter eget valg

2 fed hvidløg

½ dl. olivenolie

5 blade salvie

5 kviste timian

½ tsk. sukker

Salt og peber

  • Tomaterne skylles og halveres, og de placeres i et ildfast fad med skærefladen opad. Pastinakken skrælles og skæres fra top til bund i lange både. Pastinakbådene blandes med tomaterne i fadet, det hele krydres med salt, peber og sukker, og olivenolien hældes over. Hvidløgene pilles, hakkes fint og fordeles over tomaterne og pastinakken sammen med timian og salvie. Det hele tilberedes i ovnen ved 150 grader i 2 timer.
  • Salaten skylles og tørres grundigt, derefter anrettes salaten med de bagte tomater og sprøde pastinakker. Skinken foldes og anrettes oven på salaten. Til sidst hældes olien fra tomaterne over salaten.
  • Vi anbefaler, at du serverer salaten som forret, til frokost med et stykke godt brød eller bare som ekstra tilbehør på aftenbordet.