1100 gr. ribbensteg
0,5 l. Fur Renæssance, brown ale
2 løg
2 gulerødder
2 pastinakker
2 stængler bladselleri
3 fed hvidløg
10 kviste frisk timian
1 spsk. hele peberkorn
4 laurbærblade
½ citron
2 spsk. maizena
Ovnen forvarmes til 230 grader varmluft. Ribbenstegen krydres med salt og peber på alle sider og placeres i et ildfast fad med sværen nedad. Løgene pilles og deles i kvarte, gulerødder og pastinakker skrælles og skæres sammen med bladselleri i stykker på 3 cm. Alle grøntsagerne kommes i fadet til ribbenstegen sammen med knuste hvidløgsfed. Fadet stilles i ovnen, og stegen brunes i 15 minutter. Derefter skrues temperaturen ned til 160 grader. Ribbenstegen vendes med sværen opad, og peber, timian, laurbærblade og øl tilsættes i fadet. Stegen tilberedes yderligere 1 ½ til 2 timer i ovnen. Nu sigtes al saften fra fadet over i en lille gryde og koges op. Saucen jævnes med en lille smule maizena og smages til med salt, peber og citronsaft. Inden stegen serveres, skæres sværen af og kasseres. Vi anbefaler, at ribbenstegen skæres i tykke skiver og serveres med en let kartoffelmos med økologisk yoghurt og vores friske salat af grønkål og æble.