Langtidsstegt frilandsand med appelsin og citrongræs

Langtidsstegt frilandsand med appelsin og citrongræs

1 stk. frilandsand

1 økologisk appelsin

1 æble

1 citrongræs

10 kviste timian

15 korianderfrø

Salt og peber

  • Ovnen forvarmes til 130 grader varmluft.  Appelsinen og æblet skylles og skæres i både og kommes op i en stor skål. Citrongræsset skæres i 2 cm stykker og tilsættes sammen med korianderfrø og timian i skålen.
  • Indmaden fra anden tilføjes i skålen med appelsin og krydderier. Anden renses for eventuelle rester af blod eller indmad. Blandingen i skålen krydres godt med salt og peber, inden det fyldes ind i anden. Inden anden tilberedes i ovnen, gnides skindet med flagesalt. Anden tilberedes på en rist i ovnen ved 130 grader i 4 timer. Under anden placeres et fad med 2 cm vand i bunden, og når stegen er færdig, koges en sauce af resterne fra fadet. Hold undervejs øje med, at fadet ikke koger tørt, tilføj da mere vand.
  • Vi anbefaler, at du serverer andestegen med stegte jordskokker og en frisk salat af grønkål og æble, eller som den serveres helt traditionelt til jul.