Hel frilandsskank

Hel frilandsskank

1 stk. svineskank

½ dl. olivenolie

3 kviste rosmarin

3 kviste salvie

4 fed hvidløg

Flagesalt

Skanken ridses i sværen, så små kvadrater dannes hele vejen rundt. Skanken gnides først i olivenolien og derefter i salt, urter og knuste hvidløgs fed. Skanken, dækket af urter og hvidløg, placeres i et ildfast fad. Frilandsskanken tilberedes i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft i 4 timer. Skanken tages ud, og urterne og hvidløget fjernes. Ovnen skrues op til 240-260 grader. Når ovnen er varm, tilberedes skanken yderligere 5-10 minutter for at gøre sværet sprødt. Hold godt øje med skanken, så den ikke svider. Ved servering brydes skanken fra hinanden og serveres i store stykker med tilhørende sprøde svær. Hertil anbefaler vi, at du serverer en let kartoffelmos med økologisk yoghurt og vores friske salat af grønkål og æble.