1 stk. frilandsand
1 økologisk appelsin
1 æble
1 citrongræs
10 kviste timian
15 korianderfrø
Salt og peber
- Ovnen forvarmes til 140 grader over/under varme. Appelsinen og æblet skylles og skæres i både og kommes op i en stor skål. Citrongræsset skæres i 2 cm stykker og tilsættes sammen med korianderfrø og timian i skålen.
- Indmaden fra anden tilføjes i skålen med appelsin og krydderier. Anden renses for eventuelle rester af blod eller indmad. Blandingen i skålen krydres godt med salt og peber, inden det fyldes ind i anden. Inden anden tilberedes i ovnen, gnides skindet med flagesalt. Anden tilberedes på en rist i ovnen ved 140 grader i 5-6 timer. Under anden placeres et fad med 2 cm vand i bunden, og når stegen er færdig, koges en sauce af resterne fra fadet. Hold undervejs øje med, at fadet ikke koger tørt, tilføj da mere vand.
- Vi anbefaler, at du serverer andestegen med stegte jordskokker og en frisk salat af grønkål og æble, eller som den serveres helt traditionelt til jul.