6 skiver tørret Rosenbeck skinke
10 små stilktomater
1 pastinak
En stor håndfuld salat efter eget valg
2 fed hvidløg
½ dl. olivenolie
5 blade salvie
5 kviste timian
½ tsk. sukker
Salt og peber
- Tomaterne skylles og halveres, og de placeres i et ildfast fad med skærefladen opad. Pastinakken skrælles og skæres fra top til bund i lange både. Pastinakbådene blandes med tomaterne i fadet, det hele krydres med salt, peber og sukker, og olivenolien hældes over. Hvidløgene pilles, hakkes fint og fordeles over tomaterne og pastinakken sammen med timian og salvie. Det hele tilberedes i ovnen ved 150 grader i 2 timer.
- Salaten skylles og tørres grundigt, derefter anrettes salaten med de bagte tomater og sprøde pastinakker. Skinken foldes og anrettes oven på salaten. Til sidst hældes olien fra tomaterne over salaten.
- Vi anbefaler, at du serverer salaten som forret, til frokost med et stykke godt brød eller bare som ekstra tilbehør på aftenbordet.